Over Wilde Inkt

Simon de Wilde is:

Freelance (Bedrijfs)journalist ● Blogger ● Verhalenverteller ● Specialismen: Webredactie, Deskresearch en Contentmarketing.

Verhalenverteller
Mensen houden van verhalen. Een lang verhaal, een kort verhaal, een waargebeurd verhaal of gewoon een sterk verhaal. Mijn naam is Simon de Wilde en als historicus en journalist herken ik als geen ander een goed verhaal. Ik help bedrijven, organisaties en ondernemers met het vertellen van ‘hun’ verhaal. Een goed verhaal kan de band met uw klant versterken.

Contentmarketing
Mensen consumeren media steeds vaker van ‘schermpjes’. Een andere onmiskenbare trend is dat mensen steeds minder vaak bereid zijn te betalen voor nieuws. De honger naar verhalen blijft echter bestaan dus er liggen kansen voor bedrijven en organisaties. Door zelf uitgever van media te worden kunt u uw unieke verhaal vertellen. Dit is natuurlijk niet nieuw: corporate media bestaan al zo lang als dat er bedrijven zijn. Er is alleen een nieuw label opgeplakt: contentmarketing en storytelling zijn nu de buzzwoorden.

(Bedrijfs)journalist
Professioneel verhalenverteller ben ik sinds 2008 toen ik aan de slag ging voor financieel persbureau Dow Jones. Daarna werkte ik onder andere als bedrijfsjournalist voor Achmea en was ik eindredacteur van DNB Magazine, het publieksblad van De Nederlandsche Bank (DNB).

Ondernemer
Vanaf september 2010 ben ik zelf ondernemer met mijn eigen bedrijf: Wilde Inkt. Voor verschillende landelijke en lokale media, zowel online als print, schrijf ik in klare taal over mijn specialiteiten: ondernemers, financiën/economie en personal finance. Ik deins niet terug voor een jaarverslag of abstracte en technische onderwerpen op vlak van pensioenen en verzekeren.

Interim klussen en blogger
Omdat ik als freelancer flexibel ben, doe naast eigen projecten ook klussen op interim basis als (web)redacteur, blogger en tekstschrijver op redacties en communicatieafdelingen. Dit gebeurt vaak via gespecialiseerde ‘detacheringsbureaus’ voor de communicatie en journalistiek. Zo heb ik een paar weken bij de NOS op de communicatieafdeling gewerkt als bedrijfsjournalist en webredacteur. En ik werkte als online redacteur voor ondernemersmagazine Sprout. Ook werk ik als onderaannemer voor communicatiebureaus, bijvoorbeeld voor LVB Networks.

Bureauzijde
Bij RedactiePartners (onderdeel FD Mediagroep) en Functioneel Wit/Mediatic heb ik werkervaring opgedaan projectleider. ABN Amro, ING, DNB, de Nationale Politie, AS Watson, Exact, Makro en Tata Steel zijn bedrijven en organisaties die ik heb geholpen hun verhaal te vertellen. Van white paper tot blog tot online platform tot corporate magazine tot online jaarverslag tot advertorial tot infographic tot sponsored content, het zijn projecten waarbij het verhaal centraal staat. Als projectleider was ik verantwoordelijk voor het contact met de klant van creatie tot realisatie en bewaakte ik het budget en de deadlines.

Mijn kracht
Nieuwsgierigheid is mijn drijfveer en verhalen zijn de brandstof voor mijn motor. Een goed verteld verhaal beklijft, of het nu gaat om journalistiek, bedrijfsjournalistiek of communicatie. Dat verhaal vinden, het tot in de puntjes uitzoeken en het helder verwoorden, dat is waar ik goed in ben en waar ik uw organisatie of club bij kan helpen. Daarbij draait het bij mij om de inhoud want ik ben en blijf historicus en daarbij prikt uw klant dwars door gebakken lucht heen. Het best kom ik tot mijn recht als ik flink research kan doen en langere inhoudelijke verhalen kan schrijven. Van complexe materie een helder en aantrekkelijk verhaal maken voor uw klanten en zo zorgen voor extra verbinding.

Persoonlijk
In mijn vrije tijd zet ik me in als vrijwilliger bij een huiswerkbegeleidingsproject in Overvecht, de wijk waar ik woon in de stad Utrecht. Ik vind dat leerlingen van de middelbare school, wier ouders geen geld hebben voor een duur huiswerkinstituut, ook recht hebben op extra hulp. Onderwijs zorgt in theorie voor gelijke kansen en wat je ouders verdienen zou niet uit moeten maken. Juist in Overvecht, één van de grootste achterstandswijken van ons land, is de realiteit anders. Wie weet kan ik in de nabije toekomst van deze ‘hobby’ een parttime beroep maken als parttime geschiedenisdocent.

Ik houd ook een blog bij waarover ik vaak schrijf over avonturen die ik in de wijk Overvecht beleef. Tot slot hou ik erg van reizen. Waarover ik tijdens mijn studie las ervaar ik nu in het echt. Toch nog een beetje Kuifje en reizen naar ‘exotische’ bestemmingen. Zo ben ik onder meer al in Iran, Kosovo, Wit-Rusland, China en Azerbeidzjan geweest. Ook daarover kunt u lezen op mijn blog.

Contact
U kunt me bereiken via: 0641491862 of simon.dewilde@gmail.com

Op mijn website (www.wilde-inkt.nl) en blog (simondewilde.nl) vindt u voorbeelden van werk voor opdrachtgevers.

LinkedIn profiel

Specialiteiten: Interviewen. Bloggen. Achtergrondverhalen. Deskresearch. Reportages. Magazines. (Eind)redactie. Contentmarketing. Storytelling. Verhalende Journalistiek. Geschiedenis. Internationale Betrekkingen. Overvecht.

Reacties zijn gesloten.